Fiskisättning och stängda sjöar

Än dröjer det tills det är möjligt att isfiska på våra vatten. Men i december hoppas vi på säkra isar och att vi kan ha ispremiär på vårt pu&take-vatten Abborrtjärn. Mer info kommer.

Nu har fisk satts ut i ett flertal av områdets sjöar. Framförallt är det öring som har satts ut men även regnbåge i Abborrtjärn, samt omkring 100 kilo fångstfärdig röding i Hockalamm.

För att ge fisken möjlighet att anpassa sig i lugn och ro stängs fisket i flera sjöar under en viss tid. På detta sätt hoppas vi kunna erbjuda ett riktigt bra fiske då sjöarna åter öppnar.

Nu gäller fiskeförbud i följande vatten under dessa tider:
– Abborrtjärn put&take -öppnar på isfiskepremiären, mer info kommer.
– Älgsjön – fiske tillåtet efter att isen har lagt sig.
– Hebbusotjärn – fiske tillåtet från 1 dec.
– Myllylampi – fiske tillåtet från 1 dec.
– Hockalamm – fiske tillåtet från 1 dec.
– Smaltjärn – fiske tillåtet från 1 juni 2024.
– Öringstjärn – fiske tillåtet från 1 juni 2024.

Tunn is på Hemsjön i Hamra den 27 oktober. Det kan nu dröja länge innan det finns säker is på grund av all snö som kommer. När ni väl ger er ut på isen måste ni kontrollera den noga och ha med er säkerhetsutrustning. Fiska inte heller ensam.

Tänk på issäkerheten: isen hade i slutet av oktober börjat lägga sig på ett flertal mindre vatten. Tyvärr kom nu en hel del snö ovanpå dessa tunna isar. Snön isolerar mot kylan vilket gör att isen inte växer så snabbt och att det kan vara svårt att se svaga partier. Vi uppmanar alla sugna isfiskare att ta det mycket försiktigt framöver!